gear auto tak boleh masuk Options

Kereta jadi mengaum dan tiada lajak semasa memandu. Ini terjadi disebabkan oleh masalah pada clutch plate di dalam gearbox. Kebiasaannya, clutch plate yang bermasalah adalah disebabkan oleh mounting kereta.

fuh..aku baru je kena td mase sampai kat umah. mase nak masuk gear 1 je tibe2 bunyi spring toing. terkejut aku mase tu. tapi bile masuk gear one Alright jer.tapi tolak tolak gear ke kiri time neutral tu rase lembik je dr biase. rase2 semua blm kena kes mcm ni gak ker?

jika anda pandu dengan laju maksud nya anda juga menggunakan minyak dengan laju. conserve minyak (walaupun hanya beza beberapa mililiter! minyak da mahal, kena preserve walau setitik)

Lagi 1kita kena paham tecnology kreta kita tu,,jgn principal lenjan ajer.dikhuatiri punca Masalah adalah Dari kita sendiri. Pada sy iriz adalah mantap ,,ikot technologies terkini Dan penuh safety.biasanya kereta sebegitu harganya dah 70k keAtas…

kemungkinan slip atau kemungkinan juga gigi gear dah haus. Kemudian kemungkinan juga dry shalf haus katanya. Tapi sy tak progress dulu. Nak survey dulu bagi masalah gear ini. Untuk pendapat en. mcm mana ye kes saya ini?

Proton iriz mmg lebih baik daripada mywi secara keseluruhannya…cuma mywi lebih dari segi pick up. Walaupun baru 2 kali memandu kereta ini tp sy dapatkan rasakan managing kereta ini mmg seperti kereta eropah.

Cara untuk awak ketahui masalah gear susah sukar dimasukan ,baikimotor.com memberi recommendations ini kepada awak. Berbalik pada awalan tadi iaitu waktu mana masalah itu berlaku, jika semua gear susah masuk ketika enjin hidup , atau mati goal utamanya ialah;

Assalamualaikum kereta exora turbo bold sy bila tukar reverse tak gerak langsung bila saya masuk minyak ATF. Mekanik kata gearbox rosak. Betul ke kena ganti gearbox Tk

Untuk terus menukar sesebuah gearbox kenderaan, wang ataupon kos yg terpaksa dibelanjakan adalah terlalu tinggi. Bergantung kepada sesebuah kereta, harga gearbox recond contohnya:

Tapi Sebagai pemandu kereta, perlu juga kita lihat akan kesesuaian utk membeli sama ada kereta bergear handbook ataupun bergear auto. Apakah kelebihannya dan apakah kekurangannya?

keta myvi tuan da ok ke?keta sy pun da start off jd cmtu..klo da Okay hrp blh kongsi cara nk restore. plz wasap sy 0132774868 nik

Admin,nak tanya.Bila berenti dkt jln curam kita letak d P dan handbrake on,bila balik semula lepas hidupkan enjin,nak masukkan ke D atau R gear auto tak boleh masuk rasa tersangkut dan perlu sikit tenaga dan gear seperti tersentak dan bunyi kasar kedengaran.Apa sebenarnya berlaku dn bagaimana nk atasinya.tkasih AO.

tapi tak da masalah masuk Gear, xde bunyi or rasa pelik2. Tanya bengkel takut kene tipu kata gearbox rosak etc. Ada sesiapa boleh bantu?

Benda tu jika kita bawa ke EON yang terdekat memang underwaranty cuma benda sekecil tu memerlukan masa yang panjang nak buat...heran kan? tapi setelah lama aku tunggu kat sana, rasa badan pun cam panas semacam je.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *